Gisteren ben ik naar Sjoukje Koetje in Borne geweest. Altijd gezellig en we maken dan ook echt tijd om onze eigen processen aan te pakken.
En na eerst even bij kletsen over de afgelopen periode gaan we naar haar praktijk Heelvanzelf. Het magische matje wordt uitgerold, zodat we kunnen beginnen.

Eerst ben ik aan de beurt. Er is nogal wat gebeurd in de afgelopen maanden. Familiepatronen zijn goed zichtbaar geworden met het hele loslaat proces van mijn moeder en haar overlijden.
Ik ben natuurlijk benieuwd welke stukken er voor mij nog liggen om op te ruimen, maar ook over mijn rouwproces. Ik heb er nl wel vrede mee dat ze over is.

Eerst mijn bestelling op de mat: in mijn eigen kracht staan, Helen wat geheeld mag worden.
Ik stap op de mat en ga direct de diepte in. Ik lig in foetus houding en Sjoukje begint direct alles eraf te halen wat er af mag. En zo krijg ik meer ruimte en ga in een open houding op mijn rug liggen.
Bijna direct begint als vanzelf mijn linkerhand heftig te bewegen. Een teken dat een overleden dierbare zich meld. Ik voel dat dit mijn moeder is. De manier van bewegen van mijn hand is duidelijk, je kunt er niet omheen. Precies zoals mijn moeder in haar leven was.
Ik zie een beeld van haar dat ze me met een gedraaide houding schuldbewust aankijkt.

Sjoukje is intussen druk bezig om de verbinding tussen mij en mijn moeder te Helen en alles wat is blijven liggen op te ruimen.
Mijn moeder probeert mij iets duidelijk te maken wat ik eerst niet goed kan zien. Ineens wordt het helder. Als ook hier de energie vrijkomt, voel ik dat het belangrijk is dat ik ga zitten.
Dus ik kom overeind en ga in kleermakerszit zitten. Mijn moeder zit ineens recht tegenover mij en kijkt mij liefdevol aan. Haar handen voel
ik in mijn handen. En dan ineens zie ik achter mijn moeder mijn oma en daar achter mijn overgrootmoeder….. een hele rij vrouwen uit mijn familie lijn, zo ver als ik kan kijken.
Sjoukje schoont deze vrouwen lijn helemaal op, naar achteren, maar ook naar voren, mijn dochters, kleindochter…
En dan zie ik alle vrouwen in een soort van tunnel van licht. Het voel zo vrij.

Alle kracht, kennis en wijsheid van mijn familie vrouwen lijn verzamelen en activeren in mijn eigen energiesysteem.

Ik kijk mijn moeder aan en de tranen stromen over mijn wangen, want dit is wat ik haar zo gun. Vrij, licht… Het is goed zo. In liefde laat ik haar gaan. 🥰
Mijn hart stroomt over van liefde en dankbaarheid als ik weer rustig bij kom en mij ogen langzaam open.

❤️🙏

Er wordt in familielijnen het nodige doorgegeven aan de volgende generatie. Mooie, krachtige dingen, maar ook de nodige trauma’s. Je herkent het vast wel. Het wordt diep in je celgeheugen opgeslagen. We weten inmiddels dat dit te zien is in het DNA.
Fijn als je door het opschonen hiervan steeds meer in je eigen kracht komt te staan.