Nieuwsbrief

December staat voor de deur. Een maand waarin iedereen het druk heeft met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling
Voor mij is het de maand van terug kijken naar het afgelopen jaar en het vooruit kijken naar wat er allemaal voor nieuwe mogelijkheden in het verschiet liggen.

De ontwikkelingen gaan razend snel, zowel voor mijn cliënten, cursisten als voor mijzelf. Er worden nieuwe deuren geopend en er staan prachtige kansen op mijn pad om met beide handen aan te pakken.

Ik heb zoveel mooie bijzonder mensen mogen begeleiden naar steeds meer vrijheid, gezondheid, welzijn, openheid, omarmen, kracht, genieten, vrede, loslaten, inzichten...... Ieder met een eigen verhaal en de moed om het mooiste uit het leven te willen halen. De verhalen kun je vinden op mijn Facebookpagina: AngelHeart.

Zo is de ontwikkeling van Energie als Medicijn zo mooi, de groei van iedereen is duidelijk te zien. Waren het eerst alleen de oefeningen die ze voor zichzelf kregen, zijn het nu ook kleine oefeningen die ze bij een ander kunnen doen. Hiermee ontwikkelt ieder op haar eigen manier een gevoeligheid en een zelfvertrouwen naar meer eigenheid. De mooie verbinding en gelijkwaardigheid van de groep doet de rest. Het is iedere avond weer een feest om te doen. Een veel gehoorde klank is: Ik ben zo blij met deze les, want het is écht tijd voor mijzelf.

De ontwikkeling van Stap in Bewustzijn 1 & 2 is zo bijzonder dat ik niet de juiste woorden kan vinden. Het gebruiken van deze mooie methode kan op zoveel verschillende manier, als één behandeling, in stukjes of één greep, maar ook in combinatie met andere methodes of bij jezelf voor meer rust, vrijheid, loslaten. Het blijft mij keer op keer verrassen hoeveel kracht en ruimte dit kan geven. Zo is het bijvoorbeeld gebruikt in de laatste levensfase van mensen die moeite hadden met loslaten, waarin de strijd en de angst de boventoon voerde. Hoe mooi is het dan dat in plaats van angst, de rust en de vrede verschijnt om vervolgens het leven in alle dankbaarheid los te mogen en kunnen laten. Maar ook wordt het gebruikt voor kinderen die te veel prikkels binnen krijgen en hier onrustig, boos, verdrietig enz... van worden. Door de 'prullenbakken' te legen komt de rust terug en kunnen ze meer bij zichzelf blijven.
SiB 2 Is een zelfontwikkelde methode die wij, Sjoukje en ik, inmiddels 2 keer hebben mogen geven. De reacties van de cursisten over hun ervaringen zijn hartverwarmend of beter gezegd zielsverwarmend. Zo zijn er cursisten die een duidelijke verbinding maakten met de kracht van hun ware zelf en hierdoor duidelijke stappen konden maken in hun persoonlijke groei.

En heb je nog geen cadeau voor sinterklaas of kerst en wil je eens iets anders geven? Denk dan aan een cadeaubon of waardebon voor een energetische behandeling, een massage, of voor het meedoen aan een cursus of workshop.

Verder op in de nieuwsbrief kun je meer lezen en staat de nieuwe agenda voor begin 2020.
Veel lees plezier.

Nieuws

Zoals ik bij de aankondiging al vertelde worden er voor mij nieuwe deuren geopend. Zo ben ik in oktober uitgenodigd om mee te gaan naar Sicilië. Hier ben ik 5 dagen geweest en ben ik aangenaam verrast door dit prachtige eiland.
Ik kan hier gestalte gaan geven aan mijn droom. Spirituele reizen geven om mensen in verbinding te brengen met wie ze werkelijk zijn. De natuur zal daarin een belangrijke rol gaan spelen. Zo zul je naar de vulkaan Etna gaan om daar in alle rust en stilte jezelf te ontmoeten. Maar ook mediteren op het strand en oefeningen in de ochtend zullen op het programma staan. De rijkdom ervaren tussen de fruitbomen en de stilte op deze prachtige plek. Het plukken van vers fruit en het nuttige van verse maaltijden, zal allemaal onderdeel zijn van deze reis.

Ik ga de komende tijd nog meer plekken ontdekken om zo een kloppend programma te hebben voor een bijzondere ervaring die je leven kan verrijken.
Je hoort hier ter zijne tijd meer over.

Energie als medicijn

Wat gaat het snel de 10 lessen en wat hebben we een leuke cursus gehad met elkaar. Er mocht veel worden geleerd, zoals wat adem met je kan doen en hoe je met adem ruimte kunt maken voor meer vrijheid. Maar ook elkaar laten ervaren wat energie doet. De kracht van de lemniscaat, de kracht van éénvoudige oefeningen heeft meer stabiliteit gebracht.
Voor sommigen is deelnemen aan een groep best een uitdaging. Opvallend is dan ook hoe juist deze mensen door de veiligheid van de groep mogen ervaren dat dit juist een ondersteuning is. Iemand vertelde dat juist door de groep ze bewust was geworden dat ze mocht zijn wie ze is en dat ze zich niet meer zo druk maakt over wat anderen van haar vinden. Hoe dan ook het heeft iedere cursiste verrijkt en uitgedaagd.

De gevorderde groep, cursisten die al meerdere keren de cursus hebben gedaan, kunnen weer deelnemen vanaf donderdag 16 januari van 19-20 uur
Voor beginners start ik een nieuwe groep op woensdagavond 15 januari van 19-20 uur. Dit bij voldoende deelnemers.
Het zijn 10 wekelijkse lessen en de kosten zijn € 85,-

Doe jij mee?

Yoga & wens vervullen

Deze workshop doe ik in samenwerking met Mirjam Dreijer van yogastudio Rootz in Noordbroek.
We hebben inmiddels een aantal keren deze workshop met heel veel plezier gegeven en hebben gemerkt de afgelopen keer dat er een mooie ontwikkelingen zijn.

Ga deze ochtend yoga ervaren en leer om vanuit stilte en aandacht te verbinden met datgene wat er is. Het diepste niveau waarmee je kunt verbinden is jezelf, je levensenergie, door alle – vaak onbewuste - lagen van overtuigingen, patronen of mechanismen heen. Meestal herkennen we deze als spanning, een onregelmatige ademhaling, overmatig denken of andere vormen van ongemak. De houdingen (asana’s) en ademoefeningen (pranayama’s) brengen je in de gelegenheid met dit alles in contact te komen. Door met aandacht te luisteren naar je lichaam kan energie die geblokkeerd is weer zijn oorspronkelijke weg vervolgen.

Wij staan altijd in verbinding… Met ons zelf, met anderen, maar ook met thema’s, zoals, onzekerheid, verdriet, strijd, werk, familie….
Je gaat voelen wat een verbinding met jou doet en wat jij graag zou veranderen. Deze verandering, wens, gaan we gestalte geven door over de drempel te stappen en het oude los te laten.

Vanuit de verbinding met de leegte is alles mogelijk. Hier kun je op een éénvoudige manier lasten loslaten en wensen vervullen. Laat je verrassen door de éénvoud.

Je hoeft  geen ervaring met yoga te hebben om mee te kunnen doen. Het is laagdrempelig en je kunt makkelijk in contact komen met zowel yoga als met mijn manier van behandelen.

Doe je ook mee op zondag 2 februari ?

Locatie: Noordbroek
Kosten: € 35,- p.p.
Tijd: 10.00 - 12.30 uur

Ook zul je mij binnenkort op de bedrijfspagina kunnen vinden van Rootz om onze samenwerking nog duidelijker te laten zien.

 

De Nieuwe Stap

Sjoukje Koetje en ik hebben het heerlijk druk gehad de afgelopen maanden met Stap in Zielsvebinding en Stap in Bewustzijn 1 & 2. Het waren prachtige intense dagen waarin de eigen ontwikkeling centraal stond.
Hele verschillende dagen, ieder op zijn eigen manier krachtig. Heerlijk om te zien dat iedereen anders weggaat dan ze gekomen zijn. De kracht van een groep kan zoveel betekenen en kan erg bijdragen aan het krijgen van inzichten, bewustwording en erkenning.

Stap in Zielsverbinding hebben wij vernieuwd en nog meer eigen gemaakt, waardoor het voor mij meer eigenheid heeft. Hierdoor zijn de verbindingen nog krachtiger en heeft het de rust die het verdient.

We hebben een dag met een groep krachtige vrouwen beleefd. Een dag waarin de tijd even stil staat om jezelf te ontmoeten. Zoals iemand zei: Het is echt tijd voor mijzelf, dit is mijn dag.
De spanning aan het begin van de dag was goed voelbaar, want wat zou deze dag brengen en wat zou iedereen tegenkomen van zichzelf. De lijst met lasten werden omgezet in een krachtige lijst met wensen. Het bewustzijn van wat er was en hoe je het wilt, kreeg steeds meer gestalte. Iedereen vulde elkaar aan. De veiligheid van de groep, de hoge energie, zorgde ervoor dat alles als vanzelf transformeerde, met af en toe een kleine hulp van ons of iemand uit de groep. Het was een dag waarin elkaar ondersteunen, de verbinding, het vertrouwen, de verandering, ruimte geven, aanmoedigen, loslaten, inzichten en vooral gelijkwaardigheid hand in hand liepen. Een waardevolle dag waar geen woorden voor te vinden zijn, gewoon omdat het een ervaring is. Aan het eind van deze dag werd er gevraagd of we nog eens zoiets wilden organiseren met deze groep, want dit smaakt naar meer.... Een groter compliment konden wij niet krijgen.

Stap in Bewustzijn is een dag waarin je hoofdreflexpunten leert. Zoals ik hierboven al heb verteld kun je het op verschillende manieren gebruiken. De basis wordt gelegd met Stap in Bewustzijn 1. Het vervolg is Stap in Bewustzijn 2, deze werkt op een diepere niveau en wordt ook als dusdanig ervaren door onze cursisten. Wat voor mij opvallend anders is ten opzichte van Stap in Bewustzijn 1 is de diepe serene stilte. Of we in een soort van bubbel zitten waarin de energie zo hoog is en waarin het hele universum samen komt. Prachtig is dan ook als de cursisten zoeken naar woorden, waar geen woorden voor te vinden zijn, als ze uit willen leggen wat ze ervaren hebben. Hun stilte en de uitdrukking op hun gezichten zegt genoeg.

Beide dagen kan alleen bij voldoende deelname plaats vinden.

Voor verhalen kijk dan even op de Facebookpagina: de Nieuwe Stap.

Stap in Bewustzijn is een dag waarin je hoofdreflexpunten leert. Zoals ik hierboven al heb verteld kun je het op verschillende manieren gebruiken. De basis wordt gelegd met Stap in Bewustzijn 1. Het vervolg is Stap in Bewustzijn 2, deze werkt op een diepere niveau en wordt ook als dusdanig ervaren door onze cursisten. Wat voor mij opvallend anders is ten opzichte van Stap in Bewustzijn 1 is de diepe serene stilte. Of we in een soort van bubbel zitten waarin de energie zo hoog is en waarin het hele universum samen komt. Prachtig is dan ook als de cursisten zoeken naar woorden, waar geen woorden voor te vinden zijn, als ze uit willen leggen wat ze ervaren hebben. Hun stilte en de uitdrukking op hun gezichten zegt genoeg.

Beide dagen kan alleen bij voldoende deelname plaats vinden.

Voor verhalen kijk dan even op de Facebookpagina: de Nieuwe Stap.

Agenda

 

Energie als Medicijn
Beginners groep :   woensdag 15 januari van 19-20 uur
Gevorderde groep: donderdag 16 januari van 19-20 uur

Stap in Bewustzijn 1
Zaterdag 11 januari              Praktijk AngelHeart   Nieuwolda
Vrijdag 24 januari                 Praktijk Heelvanzelf  Borne
Zaterdag 15 februari            Praktijk AngelHeart   Nieuwolda
Zaterdag 7 maart                 Praktijk Heelvanzelf  Borne

Let op!
Opgave kan tot 2 weken voor aanvang cursus. Geef je op tijd op.

 

 

Stap in Bewustzijn 2
Zondag 26 januari                Praktijk Heelvanzelf  Borne
Zondag 16 februari               Praktijk AngelHeart   Nieuwolda
Zondag 8 maart                    Praktijk Heelvanzelf  Borne

Stap in Bewustzijn voor Palliatieve/terminale zorg op aanvraag.

Stap in Zielsverbinding
Zondag 12 januari                 Praktijk AngelHeart   Nieuwolda
Zaterdag 25 januari               Praktijk Heelvanzelf  Borne