Over mij

Over mij

Wie ben ik


Laatst zei iemand tegen mij: Janka ik kom nog een keer bij jou voor een behandeling hoor! Ik moet alleen nog even die drempel over.

Ik met een glimlach: mijn drempel is net zo hoog als die van jou hoor.

En toch begrijp ik het wel, want vele jaren geleden stond ik daar ook. Er kwam een opleiding voorbij die mij enorm aansprak. Gewoon een gevoel, want het was een spirituele opleiding en ik had hier totaal geen kaas van gegeten. Er was eerst een snuffel weekend om te kijken en te ervaren of het iets voor je zou zijn. Ik hoorde  termen waar ik het bestaan niet van wist. En wat was het spannend!

Ik ben iemand die gewoon in het diepe springt als ik voel dat het de tijd is. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de natuurvolkeren. Hoe kan het dat zij zo anders met gezondheid omgaan dan wij?

 

Zij weten al eeuwen dat massage helend is, dat het contact en de verbinding die er op dat moment is als vanzelf hun werk doen en er zo een weg wordt vrij gemaakt voor rust, ruimte, gezondheid, vreugde, kracht, loslaten enz...

Zij hebben al eeuwen de kennis van kruiden als natuurlijk medicijn en weten dat wat je aan kruiden nodig bent in je eigen omgeving te vinden is.

Zij hebben de kennis van de energie die in en om ons heen danst en werken hiermee als vanzelfsprekend.
Zij weten dat een ziekte of ongemak te maken heeft met een verstoring in het energiesysteem. En al deze kennis is overgedragen van generatie op generatie. Niks boeken, gewoon het gesproken woord en doen.

De behandelingen die ik geef werkt met het energiesysteem die gewoon bij ons hoort. Wij zijn energie. Het draagt de kennis van het zelfherstellend vermogen en deze wordt aangesproken en wijst je de weg naar een gezonder en vrijer leven.
Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt dat je voelt wat er met je is, maar er geen handen en voeten aan kunt geven, dit is jouw eigen kennis van jouw energiesysteem.
De drempel is dan ook je eigen angst voor het ontmoeten van jezelf en van alles wat en wie jij bent.

En dan zeggen mensen: maar ik ben bang voor wat er naar boven komt...
Emotie is een prachtige uitlaatklep van je lichaam, geest en ziel. Het geeft uitdrukking aan jou en laat je letterlijk zien en voelen waar je nog kunt groeien.
Ik geef vaak als voorbeeld mijzelf.
Vroeger werd ik Janka jank genoemd. Verschrikkelijk vond ik dat, maar als je er goed naar kijkt dan kun je hier al uithalen dat ik gewoon heel gevoelig ben en niet alleen mijn emoties voel, maar ook die van anderen. Nu is die gevoeligheid mijn kracht, mijn talent geworden. Ik mocht leren om gevoelens van anderen waar te nemen en het verder bij de ander te laten.

Een prachtige reis waarbij de ontwikkeling van mijzelf centraal staat. De vele cursussen en opleidingen hebben mij hierbij gesteund en heeft mij de weg gewezen naar mijn eigen innerlijke kracht en mijn passie, het begeleiden van mensen.

Het leven zelf heeft zo z'n uitdagingen waar ik veel van heb mogen leren, door hier bewust mee om te gaan en keuzes te maken vanuit mijn hart, hoe onbegrijpelijk sommige keuzes voor anderen ook soms waren.

Ik heb mensen individueel en in groepen mogen begeleiden met als doel een ieder bewust te maken van de oneindige mogelijkheden die we hebben.

Laat alle excuses los die je hebt, want mens je bent zo bijzonder mooi.