Retreat Sicilië

Laat je leiden door de stille kracht van de verbinding in jezelf!

We leven in een gehaaste wereld waarin de valkuilen van zoveel prikkels dag in dag uit je leven kan bepalen. We worden dagelijks afgeleid door tv, mobiel, social media, mail, werk, verplichtingen.... Hierdoor raken we snel verwijdert van wie wij werkelijk zijn. De gevolgen zijn erg diverse, zoals we inmiddels weten. Echt tijd nemen voor jezelf is dan ook erg belangrijk om te voelen of we nog dat doen wat we werkelijk willen. Welke keuzes maak jij omwille van de ander of omdat het zo makkelijk lijkt in het moment? We herkennen het allemaal. Deze reis gaat over verbinden, de rust vinden in jezelf. Verbinden met jezelf, met de natuur, met dat wat is.

Weer leren luisteren wat er in jouw leeft, zonder afleiding. Kun jij werkelijk je eigen pad lopen en maak jij keuzes vanuit je hart? Kun jij de tekens op je pad herkennen en wat zegt het jou?

 

Wordt weer gepland als het voor iedereen mogelijk is om mee te doen.

Ik ben speciaal opzoek geweest naar een plek met een kloppende energie, zodat jij het beste uit jezelf kan halen. En deze locatie past hier volledig bij.

Op een heerlijke plek tot rust komen, wie wil dat niet. Een fijne plek om te zijn is dan ook Agriturismo Tenuta di Roccadia. Dit is een boerderij omgeven door groen, gelegen op een prachtige panoramische locatie van waaruit je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de golf van Catania en de Etna. Biologisch eten, even een duik nemen in het zwembad of lekker luieren op de vele rustige plekjes of heerlijk wandelen. Maar ook genoeg mogelijkheden voor meditatie, yoga, energie oefeningen of het delen over wat er in jou leeft.

Geschiedenis locatie:  Het landgoed Roccadia werd in 1070 door graaf Ruggero d'Altavilla geschonken aan de cisterciënzer monniken die het in een klooster veranderden. Tot op heden wordt een kopie van hun schilderijen de " madonna di Roccadia" bewaard in het leengoed, het origineel van dit werk wordt bewaard in de Roccadia kerk in Carlentini, in de provincie Syracuse. In de loop van de tijd zijn er herstrucureringen en aanpassingen geweest, en is het getransformeerd in een boerderij met meerdere kamers.

Programma

Ik heb geen vast omlijnd programma, want de groep bepaald wat nodig is om te gaan doen. Wel heb ik een leidraad van alles wat tot de mogelijkheden behoort. Bewustzijn is beweging, dus we gaan dat doen wat zich aandient.
Er wordt gebruik gemaakt van meditatie, energie oefeningen, yoga, ademhalen, inzichtskaarten, verbindingsoefeningen en de kracht van de natuur. Dit allemaal om je te verbinden met je hart.

De aankomstdag is om even echt te landen, de locatie verkennen, elkaar te ontmoeten en je te informeren over de komende week. Tijd om te verbinden en duidelijk krijgen wat je met je meesleept en graag wilt loslaten. Wat wil graag mee terug nemen naar huis? 

Één dag staat in het teken van de Alcantara kloof, waar de kracht van het water de zintuigen prikkelt. Waar je de tegenstelling zult tegenkomen van het tourisme en de prachtige, krachtige natuur. De uitdaging is dan ook bij jezelf te blijven en voelen waar jouw weg ligt in dit gebied. Wil jij ervaren hoe krachtig de stroming is en wil jij de kloof in lopen door het koude, heldere water? Kun jij de ballast laten meestromen met het water en je echt verbinden? Bewust zijn van jou behoeft in het moment. Je kunt ook stroomafwaarts lopen en de rust en kalmte opzoeken, mediteren, observeren, voelen......

Één dag staat in het teken van de Etna. Ook hier zul je de tegenstelling tegenkomen van het tourisme en de prachtige natuur. Hier gaan we in stilte lopen om te ervaren hoe jouw eigen pad loopt. Ga je met de groep of alleen. Het ontmoeten van jezelf in verbinding met moeder aarde. Dichterbij het middelpunt van de aarde kom je niet. Hier kun je de kracht van het vuur, de stilte, maar ook de vruchtbaarheid en nieuw leven ontmoeten. Wat laat jij los en welke verhalen en inzichten krijg jij te zien en te horen? Voor we aan de wandeling beginnen zullen we verbinding maken met de groep en met moeder aarde, zodat jij je nog meer kunt laten leiden en je gevoel gaat volgen.

Één dag staat in het teken van de Necropoli van Pantalica. Ook wel de dodenstad genoemd. Dit is een imposante kloof met meer dan 5000 grafkamers uit de 13e-18e eeuw voor Christus. Het is een van de grootste archeologische vindplaatsen van Sicilië en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. De stilte overvalt je hier en dringt direct diep je hart binnen. Je kunt hier een prachtige wandeling maken zo lang als jij zelf wilt. Je zult uitgedaagd worden en je grenzen tegen komen. Je kunt hier in stilte zijn, mediteren, schrijven, genieten, gewoon zijn. Laat je verrassen door de schoonheid en begraaf dat wat jij achter je wilt laten.

Deze dagen zijn intensief met ieder een andere energie. Ze zullen hun eigen indrukken achterlaten.

We gaan kijken of er ruimte is om de stad Noto die onder bescherming staat van Unesco te bezoeken. Een prachtige stad vol historie. Wat is de schoonheid van jouw eigen historie? En welke kracht heeft het jou gegeven? Kun jij jezelf zien als een prachtig gevormd "gebouw", "tempel"? Laat je bewust meevoeren en geniet van de schoonheid.

Wat ook tot de mogelijkheden behoort is picknicken in de boomgaard van Salvatore (mijn Siciliaanse vriend, die dit alles mogelijk heeft gemaakt). Waar we zullen mediteren, oefeningen doen en fruit plukken. Picknicken op het strand, een wandeling maken, mediteren of even heerlijk relaxen.  Tijd nemen voor jezelf en tot rust komen. Gewoon even niks of zwemmen, een boek lezen, schrijven op het landgoed zelf. Het is jouw week met jouw keuzes, behoeftes, inzichten, verwennen, genieten, voelen, uitdagingen, ervaren, loslaten, bewustzijn....

Kosten

Kosten van de reis bedraagt: €950,- op basis van een gedeelde kamer.
                                                     Meer prijs voor een kamer voor jezelf is €100,-
                                                   (wees er wel snel bij, want er zijn maar een aantal
                                                    beschikbaar)

Dit is inclusief:  Transfer
                             Overnachting
                             Ontbijt
                             Lunch om mee te nemen of picknick
                             Diner
                             Excursies
                             Coaching

Exclusief:  Vlucht
Verzekeringen, zoals reis, annulering

Je vliegt naar Catania. Je kunt vliegen vanaf: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven.                

Mocht je hulp nodig zijn om de vlucht te boeken, dan wil ik je graag helpen. 

Auto huur voor eigen gebruik: deze kun je via mij huren voor een klein bedrag, als je een middag of avond ergens heen wilt. Ook de kosten voor de benzine is dan voor eigen rekening.

* Ik zorg voor water, mocht jij extra willen drinken op het landgoed, dan is dit voor je eigen rekening. Dus neem wat zakgeld mee.

Boeken kun je via de onderstaande button doen of via de website. Bij je boeking geldt een aanbetaling van €350,-. Je ontvangt een aparte mail voor de rest betaling, deze dien je uiterlijk 6 weken van te voren te hebben voldaan. Het is ook mogelijk het hele bedrag ineens te betalen. Restitutie is niet mogelijk.

Je kunt boeken tot 4 weken voor vertrek. Maximaal aantal deelnemers is 8, dus wees er snel bij, want vol is vol.

* Verder informatie wordt je toegezonden via de mail.

Vrije tijd

In je vrije tijd zou je ook één van de mooie steden kunnen bezoeken die Sicilië rijk is. Het is of je zo een museum in stapt, gewoon prachtig. 

Steden als Syracuse, Ragusa, Cantania en Taomina zijn goed te bereiken en zijn allemaal zeker een bezoekje waard. Puur genieten. Mocht je hier willen eten, even wat drinken, een museum bezoeken, een kerk bezichtigen.... dan is dit uiteraard voor eigen kosten. 

Je kunt dan de auto voor een heel zacht prijsje van mij meekrijgen en als je met meerdere gaat deel je uiteraard deze kosten. 

Behandeling

Even een lekkere massage of juist een behandeling omdat je voelt dat je even ergens doorheen moet. Je kunt hiervoor tijd vrij maken en in overleg plannen we dan een moment. Deze kosten zijnvoor eigen rekening en omdat je met mij mee bent op de retreat zal ik hierop korting geven. Voor een half uur is dit €25,- voor een uur €50,-